3G… Gadis Gemuk Gila!!!

Biar betul, takkan lah, tapi memang betul pun. Aku seakan-akan tidak percaya.

“Kenapa lelaki ini berbahasa isyarat dengan kotak, tengah berlatih berkomunikasi bahasa isyarat kah? Tapi tak kan di tempat ini terlalu ramai orang. Macam pelik”,bertubi-tubi persoalan, gosip dan tekaan telah aku buat.

Aku cuba  menghampiri lelaki tadi untuk meredakan perasaanku yang membuak-buak ingin tahu kenapa lelaki tersebut berperangai pelik.

“Ohhhhh… patutla,” lega rasanya selepas mengetahui sebab musabab lelaki tersebut. Tiba-tiba jer lelaki tersebut berpaling ke arahku. Aku tercengang malu. Aku berkeputusan melirikkan senyuman kearahnya dan kemudianya lelaki itu juga respon yang sama.

Dunia semakin canggih, dunia komunikasi tidak mengenal batas semua orang boleh menafaatnya termasuklah OKU bisu. Lelaki tadi sebenarnya sedang berkomunikasi dengan kekasihnya melalui perkhidmatan 3G dan rasa-rasanya kedua-duanya bisu. Rupanya dengan hanya menggunakan gadget yang dinamakan handphone telah banyak mengubah kehidupan seharian kita. Ianya bukan sahaja untuk berkomunikasi tetapi juga boleh mengambil gambar, internet, bermain games dan macam-macam lagilah. Pendek kata dunia hari ini semakin kecil sekecil handphone tadi.

Tapi apa itu 3G?

3G… Gula Gula Getah…

3G… Garu Gatal Ganas…

atau

3G… Gadis Gemuk Gila !!!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: